DEEL I

VERLEDEN VAN
HET BINNENHOF

 Ontstaansgeschiedenis van 1229 tot 1815
Aanleiding en voorbereiding renovatie 2021 – 2026

Beeld ↑
Willem II sticht het Binnenhof, ca. 1250

Staalgravure, Johann Heinrich Maria Hubert Rennefeld, naar Reinier Craeyvanger, 1865 – 1870
Collectie Rijksmuseum

Als de gebouwen van het Binnenhof konden spreken

Wat heeft daar allemaal wel niet plaatsgevonden sinds de dertiende eeuw? Wat voor functies hadden de gebouwen en welke gesprekken zijn er in en om het Binnenhof gevoerd? Hoe ontwikkelde het Binnenhof zich van een paar gebouwen tot een groot en divers complex?

In het eerste deel stellen de auteurs de herinneringen en ervaringen samen van diverse gebruikers door de eeuwen heen. Zo krijgen we een inkijk in de rijke historie en het veelzijdige gebruik van dit monument.

Document voor een Monument
Deel I/III
Verleden van het Binnenhof
Verwacht najaar 2021
Nederlandstalig
Genaaid gebonden salontafelboek
Omvang ± 352 bladzijden
Formaat 24 x 34 cm
Gewicht 3.5 kg.

Nog niet uitgelezen?

Neem dan een kijkje bij een van de andere twee delen van deze serie.

Met deze serie rijk geïllustreerde salontafelboeken bieden we een unieke kijk achter de schermen – van het allereerste begin van dit imposante gebouwencomplex tot aan de terugkeer van de gebruikers op het gerenoveerde Binnenhof.